Ana içeriğe atla

YEREL SEÇİME GİRECEK A. ADAYLAR DİKKAT


ADAYLARIMIZ SÖZÜNE SADIK OLMALIDIR

Kamu yönetiminin en yakın kesimi, yöneten-yönetilen ikiliğini gidermek üzere doğrudan demokrasi yolunda adımlar atabilmek için en elverişli alan YEREL Yönetimlerdir.

"Belediyelerden beklentiler, seçimlerde temel başarı unsurları, siyasal iletişim ve seçim kampanyası, yerel hizmet gerekleri, seçmen tercihini belirleyen faktörler, seçim kazanan kampanyaların ve belediye başkanlarının genel niteliklerinin önemi, aday imajı VS.
Ancak, Yurttaş, parti üyesi ve toplumun temsilcileri olarak Belediye Başkanı ve Belediye, İl Genel Meclis Üyesi adaylarımızdan beklentilerimiz vardır.
Kişiden daha çok fikirler üzerinden bir değerlendirme yapalım.

ADAYLARIMIZDAN BEKLENTİLERİMİZ;
*En başta A.adaylarımızdan, Seçildikleri Bölge insanına karşı saygı ve sevgi göstermelerini bekliyoruz.
*Çağdaş Demokrasinin en önemli özelliği olan “ çoğulculuk” ve  “katılımcılıktır.” İlkelerine inanıp her kesimden insanımızın düşüncelerine saygı duyacak ve dinleyip gereğini yapmaya çalışacak,
*Politikada amaç yurttaş olmalıdır. Halkına hizmet kaygısı olmalıdır. Politikayı bir yerlere gelmenin, güç kazanmanın, imkan sahibi olmanın yolu gibi görmeyecek,
*Karar alma süreçlerinde etkili olmalı, geniş görüşlülük sahibi olmalı, Verilen görevlerin peşine düşe bilmelidir.  Halkın içinde kalmaya öncelik vermeli, söz ve davranışları ile bunu kuvvetlendir melidir.

 Adaylarımız sözüne sadık olmalıdır. Dik Durmalıdır…

Dinamik OLMALI..
Pozitif enerjisini çevresine yansıtarak, sahip olduğu heyecan ve şevk ile çalışma ortamını olumlu etkiler ve hedeflerine yönelik hızla sonuç alır.

Güvenilir Olmalı…
İş ahlakı ve disiplini ile her zaman dürüst, açık ve tutarlı davranarak, karşısındakilerin güvenini kazanır ve örnek olur.

Öz güven Sahibi Olmalı..
Kişisel ve kurumsal deneyim, bilgi, beceri ve yeteneklerine olan inancını cesaretle ortaya koyar ve işi ile ilgili sonuçlara ulaşmada kendine güvenir.

*Kararlarında isabetli ve devamlı olmalıdır. Her rüzgara gönül vermemelidir. Nerden geldiğini ve nereye gittiğini iyi analiz etmeli eleştirileri dinlemeli ve bunlardan istifade etmelidir.

Hizmetlerinde şeffaflığa önem vermelidir.

Şaibelerden bu yolla uzak kalmalıdır.
*Seçildiği yada seçileceği Toplumun; sıkıntılarını, acılarını, sevinçlerini, sevgilerini, bekleyişlerini paylaşmalıdır,
Belediye Başkanı ve Belediye ve İl Meclis Üyesi olarak seçilecek adaylarımızdan beklentimiz, İnançları ve etnik kökenleri dolayısıyla ötekileştirilen, iteklenen, demokratik hak ve özgürlükleri ile eşit yurttaşlık hakları  ellerinden alınanlara, haklarının verilmesi mücadelesinde ön saflarda olmalarını bekliyoruz.



BÖLGENİZDEKİ ADAY VE  A. ADAYLARDAN;
Nitelikli, bilgili ve özgür yürekleri arayın bulun, önerin veya seçin..
İnanın aranızda yeterince var.

Bu vesile ile parti üyelerine ve Yurttaşlara sesleniyorum;

Sizinle var olmak isteyenleri,

Hukuk, Adalet, İlke, kural, tüzük, tanıyıp uygulayanları,

Eşitlik, adalet, özgürlük, adil paylaşım deyip gereğini yapanları,

Demokrasiye inananları,

Emeğe inanıp, Emekten yana olanları;

Parti içi dengeleri, hak hukuk koruyanları,

ŞU zamana kadar sizlerle eşit paylaşım yapanları,

Proje üretenleri,

Halkını tanıyanları, mahallelerde halkın sorunlarını dinleyenleri,

Ön seçim veya benzer seçimler yapılacak yerlerde;
Destekleyip ÖN SIRALARDA SEÇİLMELİ' dir.

Daha iyi hizmet alabilmemiz için...
İşte bu kısa hayatın bilincinde olarak, uzun ve güzel şeyler bırakabilmek adına yola çıkan partililerimize ve Yerel adaylarımızın hepsine başarılar dileriz.

Ali Cemal Türkmen

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EKONOMİK KRİZ

İŞ,  EKMEK, ÖZGÜRLÜK İSTİYORUZ Pazardan, marketlerden, çarşıdan hiç bir şey aynı fiyattan alınamıyor. Paranın değeri pula döndü. Ekonomideki kötü gidişat " PARA- DÖVİZ" krizi olarak patladı. Halkımızın alım gücü iyice düştü. Sürekli borçlanarak satamayacakları kadar mal üretmeye devam eden kapitalistler, elde ettikleri yüksek karları cebe indiriyorlar. Şimdide Şirketlerin borçlarını emekçilerin sırtına yıkıyorlar. Çok sayıda büyük şirketler konkordato ilan ederek iflasta olduğunu beyan etti. Milyarlarca dolar para yurt dışına çıkarıldı. Köprülere yolcu, hastanelere hasta teminatı verilerek yapılan " BÜYÜK PROJELERLE" şişem balon patlamış bulunuyor. Enflasyon çift rakamlı , vatandaşın enflasyonu ile devletin kurumu (DİEK) enflasyon arasında dağlar kadar fark var. Bir çok şirket seri halde işçi çıkarmaya devam ediyor. Krizleri Kapitalist sistem üretir. Bu sistemde ekonominin çarkları halkımızın yararına dönmez. Büyük şirketler, tekeller

SEVGİ SELİME

                                    SEVGİ SELİME; Hayatımın aydınlığı, Yarin ( 29 Mart)  Senin doğum günün.  Önceden seninle sohbet edip sonrada benim duygularımı paylaşmak istedm. Bugün beni herkesten daha iyi tanıyor beni sevmeyi, mutlu etmeyi seçen yüce insan; Önce bana olan aşkın ve sabrın için,  hayatımın bir parçası olduğun için TEŞEKKÜR EDERİM.  Bugün milyarlarca kelime bile seni ne kadar özlediğimi tam olarak anlayamaz, anlatamaz , Sen gerçekten benim hayatımın en büyük hazinesiydin.  Bugün bize veda etmiş , yanımda olmayabilirsin ama sevgin ve hatıraların sonsuza dek hep kalbimde saklandı ve yaşayacak. Kalbim hala acı çekiyor ve gözlerim her zaman gizli gözyaşları döküyor. Beni nasıl bu durumda bırakıp gittiğini anlayamıyorum. Kalplerimizin dibinden, cennetteki yeni evinizde sonsuz mutluluk ve barış diliyorum. Hoşcakal iki nefes arasındaki can, hoşcakal yarım bıraktığımız heyecan , hoşcakal iki gözüm,  menekşem, pıtırcığım, Sevdam, Kara gözlüm,  Esmer güzelim,  Nur yüzlüm,  Eş

ANNEM HAVVA'YA MEKTUP

  ANNEM (  HAVVA )'YA  MEKTUP  Bu yazıyı sana adadım annem. Sensizliğinde, çekilmeyen bir günün anlam ve önemi üzerine bir şeyler karalamak için oturduğumda, bilgisayarımın başına, sana dair bir şeyler yazmak istedim. Biliyorum sen bunu okuyamayacaksın, bilemeyeceksin,  göremeyeceksin ama olsun senin yerine duygularımı paylaştığım insanlar okuyacak. Sana yazdım ya bu yazıyı, ellerim titreyerek, gözlerim dolarak ve ağlayarak. Hiçbir abarti  yok sözlerimde, eğer duyuyor, hissediyorsan gittiğin yerlerde. Yalnızca, sevgimi değil, sensizliğe alışamadığımı da bilmeni istedim.  Alışamadım ya, alışmak ta istemiyorum hani !.. Zor geliyor ölüm, zor geliyor sensizlik !.. Tüm dünya herkes annesinin “anneler gününü” kutlayacakken, senin gününü kutlayamamak, ellerini öpememek, hep birlikte gülüp eğlenememek zor geliyor be anne. Kızgınım sana !.. kırgınım bizi bırakıp  bu kadar erken gitmene !.. Kızgınım ya, elinden bir şey gelmediğinin de farkındayım. Ama keşke biraz daha uzun yaşamayı dileseydi