Ana içeriğe atla

YEREL SEÇİMLERE GİDERKEN


KENDİMİZİ SORGULAMADIK

Biz AKP'yi her fırsatta suçlarken  kendimize dönüp  de biz ne yaptık  da AKP bu boyutta büyüdü  ve 96 yıllık  Cumhuriyetle  Atatürk'le  hesaplaşma  durumuna geldi diye kendimize sorgulamadık!
Her fırsatta  ya eleştirdik  ya da hakaret ettik.

Başkalarının paylaştığı  resimleri paylaşmayı  çok  daha kolay gördük . Oysa paylaştığımız  bu resimler için ne bir görüş  notu düştük,  nede eleştirdik .

Bunu sosyal medya aracılığı  ile sosyal bir katkı  zannederken de ya kendi eksiklerimizi  paylaştık!

Hiç okumadık,,., araştırmadık,,, düşünce  yorum üretmedik   ya hakaret ettik ya da kişileri karalamaya devam ettik.

Su anda yaptığımız  gibi bunu da  bir meziyet edindik!

Şöyle  bir geriye gider AKP yöneticilerin  dediklerini gözden  getirirsek;


"EVET çıkarsa  şehit  gelmeyecek" dediklerinden beri yaklaşık 418 şehit  geldi.
"EVET çıkarsa  OHAL bitecek " dediklerinden beri OHAL 6.kez uzatıldı.
"EVET çıkarsa  işsizlik  bitecek" dediklerinden beri 1.768.412 işsizimiz daha oldu.
"EVET çıkarsa  ekonomi  şaha  kalkar" dediler Zamsız  günümüz  yok... Takdir Halkımızın dır.

EKONOMİ iflas etti, her gün pazar, pazar, market, market geziyor sebze ve meyvelerimizi ucuz nerede bulursak oradan alalım. Büyük şehirlerde yaşayan vatandaş ucuz olduğunu sanıp tanzim satış yerleri arıyor, bulduğunda sıralarda bekliyor, acaba bir lira ucuz mal alabilir miyiz ? diye hayal etmeye başladık .. Tanzim satış olmayan illerde, ilçelerde  de bizlerde de açılır mı? diye taleplerde bulunuyor.
Sormak lazım Tanzim satış Projesi Ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızın ekonomisini tamamen rahatlatır mı? Yoksa geçici bir proje olup göz boyamak mıdır? Hep beraber 31 Marttan sonra göreceğiz.


**************************************************************


Ülkemizdeki  en büyük  sorun YOLSUZLUK ve YOKSULLUKTUR.


Su anda  halkımızın., çarşı  pazarda, piyasada en büyük  şikayeti işsizlik  ve pahalılıktır..
Yurttaşlarımızın  önemli  bir bölümü  yaşamını yoksulluk sınırının  altında  sürdürmeye çabalamaktadır.

Gelir dağılımında  on altı  yıllık  AKP iktidarına  kadar görülmemiş adaletsizlik , görülmemiş  yolsuzluklara yol açmakta,  haksız  servetler yaratmaktadır.

Bu olumsuz ortamda yurttaşlarımızın  tek güvencesi Ana muhalefet partisi CHP olmalıdır.
Tarih işlevini  yerine getirmeli ve topluma ışık  tutmalıdır.


Varlıklarını beyan etmelidirler ;

31 Mart 2019 yerel seçimlerine giren tüm partilerin Belediye Başkanı,  il genel meclis üyeleri,  belediye meclis üyeleri,  hatta muhtar adayları  kendilerinin ve birinci derecedeki yakınlarının  taşınır  ve taşınmaz  varlıklarını  açıklamalı  ve kamuoyuna beyanda bulunmalıdır.

Başta  AKP, diğer  parti adaylarından  gelecek yanıtı beklemeden CHP adayları  bu onurlu görevi  yerine getirmeli, topluma sarsılmaz  bir güven  vermelidir.

Ali Cemal Türkmen

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

EKONOMİK KRİZ

İŞ,  EKMEK, ÖZGÜRLÜK İSTİYORUZ Pazardan, marketlerden, çarşıdan hiç bir şey aynı fiyattan alınamıyor. Paranın değeri pula döndü. Ekonomideki kötü gidişat " PARA- DÖVİZ" krizi olarak patladı. Halkımızın alım gücü iyice düştü. Sürekli borçlanarak satamayacakları kadar mal üretmeye devam eden kapitalistler, elde ettikleri yüksek karları cebe indiriyorlar. Şimdide Şirketlerin borçlarını emekçilerin sırtına yıkıyorlar. Çok sayıda büyük şirketler konkordato ilan ederek iflasta olduğunu beyan etti. Milyarlarca dolar para yurt dışına çıkarıldı. Köprülere yolcu, hastanelere hasta teminatı verilerek yapılan " BÜYÜK PROJELERLE" şişem balon patlamış bulunuyor. Enflasyon çift rakamlı , vatandaşın enflasyonu ile devletin kurumu (DİEK) enflasyon arasında dağlar kadar fark var. Bir çok şirket seri halde işçi çıkarmaya devam ediyor. Krizleri Kapitalist sistem üretir. Bu sistemde ekonominin çarkları halkımızın yararına dönmez. Büyük şirketler, tekeller

SEVGİ SELİME

                                    SEVGİ SELİME; Hayatımın aydınlığı, Yarin ( 29 Mart)  Senin doğum günün.  Önceden seninle sohbet edip sonrada benim duygularımı paylaşmak istedm. Bugün beni herkesten daha iyi tanıyor beni sevmeyi, mutlu etmeyi seçen yüce insan; Önce bana olan aşkın ve sabrın için,  hayatımın bir parçası olduğun için TEŞEKKÜR EDERİM.  Bugün milyarlarca kelime bile seni ne kadar özlediğimi tam olarak anlayamaz, anlatamaz , Sen gerçekten benim hayatımın en büyük hazinesiydin.  Bugün bize veda etmiş , yanımda olmayabilirsin ama sevgin ve hatıraların sonsuza dek hep kalbimde saklandı ve yaşayacak. Kalbim hala acı çekiyor ve gözlerim her zaman gizli gözyaşları döküyor. Beni nasıl bu durumda bırakıp gittiğini anlayamıyorum. Kalplerimizin dibinden, cennetteki yeni evinizde sonsuz mutluluk ve barış diliyorum. Hoşcakal iki nefes arasındaki can, hoşcakal yarım bıraktığımız heyecan , hoşcakal iki gözüm,  menekşem, pıtırcığım, Sevdam, Kara gözlüm,  Esmer güzelim,  Nur yüzlüm,  Eş

ANNEM HAVVA'YA MEKTUP

  ANNEM (  HAVVA )'YA  MEKTUP  Bu yazıyı sana adadım annem. Sensizliğinde, çekilmeyen bir günün anlam ve önemi üzerine bir şeyler karalamak için oturduğumda, bilgisayarımın başına, sana dair bir şeyler yazmak istedim. Biliyorum sen bunu okuyamayacaksın, bilemeyeceksin,  göremeyeceksin ama olsun senin yerine duygularımı paylaştığım insanlar okuyacak. Sana yazdım ya bu yazıyı, ellerim titreyerek, gözlerim dolarak ve ağlayarak. Hiçbir abarti  yok sözlerimde, eğer duyuyor, hissediyorsan gittiğin yerlerde. Yalnızca, sevgimi değil, sensizliğe alışamadığımı da bilmeni istedim.  Alışamadım ya, alışmak ta istemiyorum hani !.. Zor geliyor ölüm, zor geliyor sensizlik !.. Tüm dünya herkes annesinin “anneler gününü” kutlayacakken, senin gününü kutlayamamak, ellerini öpememek, hep birlikte gülüp eğlenememek zor geliyor be anne. Kızgınım sana !.. kırgınım bizi bırakıp  bu kadar erken gitmene !.. Kızgınım ya, elinden bir şey gelmediğinin de farkındayım. Ama keşke biraz daha uzun yaşamayı dileseydi